“VO ZATVOR NIKOLA GRUEVSKI”

Denes okolu 16:40 Nikola Gruevski bese uapsen od skopskata policija.Македонија е статистичка грешка, која најверојатно ќе биде поправена – нема да се појави – кога ќе бидат објавени резултатите од првото наредно пребројување на вкупниот број држави на планетата. Фала Богу, тоа сега не изгледа толку страшно. Само поради договорот помеѓу Никола Груевски и Али Ахмети навреме да го прекинат пописот што го почнаа во 2011 година. Погледнати од ваква перспектива, може да се каже дека двајцата лидери се несудени (сè уште) спасители на сите што од разни причини може да се најдат засегнати од евентуалните трауми што ги носи секоја загуба. Па, дури и ако е таа минорна, како што е во случајов со нашата држава.